Advies bij kunst als belegging

De rente staat laag en dKunst als belegginge economie zit in het slop. De kunstmarkt boomt en begint steeds meer op een beursvloer te lijken. Bedrijven en succesvolle zakenlui beleggen en pakken uit met wat hip, modern en hedendaags is. Onderzoek bevestigt ook deze trends.

België is een uitgelezen kunstland met topmusea en – vooral – topkunstenaars. Beginnende kunstverzamelaars gaan op zoek en laten zich – terecht – leiden door hun eigen smaak. Voor veel mensen betekent een kunstcollectie in de eerste plaats natuurlijk iets om van te genieten. De waarde van een kunstwerk wordt dan bepaald door haar esthetiek en de emoties of ervaringen die het oproept.

Maar een wel beredeneerde investering in kunst kan ook een grote financiële waarde opleveren. In tijden van slechte rentekoersen, kiezen steeds meer mensen voor alternatieve vormen van beleggen. De kunstensector is daarvan een goed voorbeeld.

De kunstsector is een grillig beleggingsmilieu en een garantie dat een kunstwerk in waarde zal stijgen is nauwelijks te geven. Op uw vraag biedt Bel Art Consult daarom een klare kijk op de evolutie van marktprijzen en van de specifieke kunststromingen of kunstenaars. Wij helpen u graag om op basis van uw persoonlijke smaak en voorkeur de juiste keuze te maken bij het beleggen in kunstwerken en met het beheer van je persoonlijke kunstcollectie.